Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανακοινώθηκε επίσημα και πήρε το νούμερο 14 ο Chiesa!

Ανακοινώθηκε επίσημα και πήρε το νούμερο 14 ο Chiesa!

Την απόκτηση του Federico Chiesa για τα επόμενα τέσσερα ανακοίνωσε και επίσημα η Liverpool το μεσημέρι της Τετάρτης, με τον Ιταλό διεθνή να διαλέγει το νούμερο 14 για τη νέα του φανέλα, το οποίο δεν είχε κάτοχο μετά την αποχώρηση του Jordan Henderson το περσινό καλοκαίρι.

Η Liverpool και η Juventus έφτασαν χθες σε οριστική συμφωνία για τη μεταγραφή του 26χρονου άσου έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ + 2 ακόμη εκατομμυρίων σε μορφή μπόνους (τα οποία θα πληρωθούν αν η Liverpool κερδίσει την Premier League και το Champions League), με τη μεταγραφή να ολοκληρώνεται και τυπικά σήμερα.

Οι οικονομικές του απολαβές στο νέο του συμβόλαιο με τη Liverpool κυμαίνονται γύρω στα 4.2 εκατομμύρια λίρες ανά έτος.

Ο Chiesa εντάχθηκε στις νεανικές ομάδες της Fiorentima, κάνοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 18 ετών, εναντίον της Juventus στη Serie A στην αρχή της σεζόν 2016-17.

Αγωνίστηκε στη La Viola 153 φορές, σκοράροντας σε 34 περιπτώσεις, πριν πάει στη Juventus τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά με διετές δανεισμό.

Προς το τέλος μιας εξαιρετικής πρώτης σεζόν στο Τορίνο, ο Chiesa σκόραρε το νικητήριο τέρμα στον τελικό του Coppa Italia του 2021 εναντίον της Atalanta, ενώ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό Euro 2021.

Στη συνέχεια υπέστη κάκωση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στα μισά της επόμενης σεζόν που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν 10 μήνες.

Επιστρέφοντας σε τροχιά μετά τον τραυματισμό, η τελευταία σεζόν του στη Juve θα ήταν η καλύτερη του εκεί όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών στο πρωτάθλημα (33). Πέτυχε 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κέρδισε ένα Coppa Italia.

Σε διεθνές επίπεδο, ο επιθετικός ήταν μέρος της νικηφόρας ομάδας της Ιταλίας στο Euro 2020, έπαιξε και στα επτά παιχνίδια, σκοράροντας δύο φορές και κέρδισε μια θέση στην επίσημη ενδεκάδα της Ομάδας του Τουρνουά της UEFA.

Πιο πρόσφατα, ο Chiesa εμφανίστηκε τέσσερις φορές για τους Azzurri στο Euro 2024 αυτό το καλοκαίρι.

Αναφορικά με το νούμερο 14 που επέλεξε, δήλωσε:

“ Είναι το νούμερο που έχω φορέσει με την εθνική ομάδα, αλλά ήταν μια εύκολη επιλογή γιατί η Liverpool μου έστειλε ένα βίντεο και στο τέλος αυτού του βίντεο –που έδειχνε την καριέρα μου [και] τα γκολ που έβαλα με τη Fiorentina και τη Juventus– ήμουν εγώ με το Νο. 14 και είπα, «Α, ήταν προορισμένο να είναι αυτό!», οπότε επέλεξα το Νο. 14. ”

Για την απόφαση του να έρθει στο Anfield πρόσθεσε:

“ Είμαι τόσο χαρούμενος που είμαι παίκτης της Liverpool. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Richard Hughes και μου είπε, «Θες να πας στη Liverpool;» – και με κάλεσε ο προπονητής – είπα αμέσως ναι γιατί γνωρίζω την ιστορία αυτού του συλλόγου, ξέρω τι αντιπροσωπεύει για τους οπαδούς. ”

“ Και θέλω απλώς να πω κάτι που μου έμεινε στο μυαλό όταν επρόκειτο να προσγειωθώ [στο] αεροπλάνο. Είδα το Anfield και μόλις το είδα είπα στη γυναίκα μου: «Βάλε το τραγούδι, το YNWA, γιατί θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να παίζω εκεί και να ακούω το άσμα των οπαδών. ”

Ο Chiesa ανακοινώθηκε από τους Reds.

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com