Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έξυπνες μετεγγραφικές κινήσεις από την Liverpool

Έξυπνες μετεγγραφικές κινήσεις από την Liverpool

Ενώ οι οπαδοί της Liverpool περιμένουν να δουν ποιος θα ακολουθήσει τον Alexis Mac Allister στην πόρτα του Anfield αυτό το καλοκαίρι, στην υπόλοιπη Premier League έχει γίνει κάποια κίνηση.

Αυτή την εβδομάδα κατατέθηκαν προσφορές για τους Mason Mount (από τη Manchester Utd) και Declan Rice (από την Arsenal), ενώ αναμένεται πολύ περισσότερη δράση στην Chelsea και σε διάφορους άλλους συλλόγους. Οι «Times» αναφέρουν ότι η Manchester United υποχώρησε το ενδιαφέρον της για τον Mount, επειδή η τιμή έχει φτάσει πολύ ψηλά, αλλά ότι θα επικεντρωθεί αντ’ αυτού στον Moises Caicedo, ο οποίος έχει εκτιμηθεί στα 102 εκατ. δολάρια (80 εκατ. λίρες/93 εκατ. ευρώ).

Θα ξοδευτούν πολλά χρήματα, αλλά και την επόμενη σεζόν θα υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, ανεξάρτητα από το ποιος αγοράζει ποιον και ποιος ξοδεύει τι: θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εγγυημένες θέσεις για το Champions League (και ενδεχομένως μια πέμπτη με τη διεύρυνση της διοργάνωσης).

Η Manchester City, η Arsenal, η Manchester United και η Newcastle United – οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της περασμένης σεζόν – θα κυνηγηθούν από τη Liverpool, την Chelsea, την Totttenham Hotspur και πιθανώς από άλλες, συμπεριλαμβανομένης της Brighton. Σίγουρα υπάρχουν περισσότερες ομάδες στην κούρσα για το Champions League από όσες θέσεις υπάρχουν – και καμία μεταγραφική επένδυση ίσως δεν θα το αλλάξει αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για μερικές ομάδες που ξοδεύουν τεράστια ποσά αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρξει απογοήτευση αφού θα μείνει εκτός των 4 θέσεων της επόμενη σεζόν. Κάποιος πρέπει να χάσει και αυτό θα συμβεί ακόμη και αν κάθε σύλλογος ξοδέψει πολλά και με χωρίς σύνεση.

Αυτό δημιουργεί ένα ερώτημα σχετικά με τα χρήματα που ξοδεύονται σε συλλόγους όπως η Arsenal, για παράδειγμα. Η ομάδα του Mikel Arteta θέλει να κάνει το επόμενο βήμα έχοντας βελτιωθεί περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι την περασμένη σεζόν, αλλά θα αποδειχθεί ότι ο Rice με περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια είναι value for money;
Τι γίνεται με τον Kai Havertz, ο οποίος πρόκειται να έρθει για περίπου 83 εκατ. δολάρια (65 εκατ. λίρες/75 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με τη Mirror, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στην Chelsea; Και οι δύο είναι ταλέντα, αλλά κανένας από τους δύο, δεν δείχνουν ικανοί ώστε να αλλάξει το παιχνίδι.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον Mount, για τον οποίο η Manchester United ήταν επικεφαλής της κούρσας. Η Chelsea, όπως αναφέρει η «Athletic», θέλει 76 εκατ. δολάρια (60 εκατ. λίρες/ 70 εκατ. ευρώ) με 6,4 εκατ. δολάρια (5,0 εκατ. λίρες/ 5,8 εκατ. ευρώ) επιπλέον για τον 24χρονο.

Αν και πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη, η Manchester Utd δεν θα γίνει διεκδικήτρια του τίτλου με αυτόν στην ομάδα και δεν θα βελτιωθεί δραματικά με την υπογραφή του. Παρά ταύτα και ενώ γνώριζε ότι η Chelsea δεν ήθελε να πουλήσει σε αντίπαλο, επιδίωξε την συμφωνία.

Η Liverpool φυσικά, έχει ξοδέψει πολλά χρήματα στο παρελθόν. Ο Alisson Becker και ο Virgil van Dijk είναι μεταξύ αυτών που αποτέλεσαν επενδύσεις άνω των 75 εκατ. δολαρίων (περίπου 60 εκατ. λίρες/70 εκατ. ευρώ), αλλά κανείς δεν θα ισχυριστεί ότι αυτές δεν έκαναν τεράστια διαφορά.

Ο Rice, με περίπου 125 εκατ. δολάρια (περίπου 100 εκατ. λίρες/115 εκατ. ευρώ), θα βελτιώσει τη μεσαία γραμμή της Arsenal, αλλά δεν θα κάνει τους Κανονιέρηδες μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Είναι καλύτερος από τον Granit Xhaka, ακόμα και μετά την καλύτερη σεζόν του Ελβετού, αλλά σίγουρα δεν είναι μεταμορφωτικός – η λέξη-κλειδί που αποδίδεται στις μεταγραφές μεγάλων χρημάτων της Liverpool.

Βρίσκοντας καλύτερη αξία στη μεταγραφική αγορά, η Liverpool τηρεί τις δικές της αρχές και δεν ξοδεύει υπερβολικά. Αυτό μπορεί φυσικά, να γυρίσει μπούμερανγκ, όπως συνέβη και την περασμένη σεζόν – μία μόνο μεταγραφή στη μεσαία γραμμή, είτε το περασμένο καλοκαίρι είτε τον Ιανουάριο, μπορεί να μην έσωσε ολόκληρη την σεζόν, αλλά πιθανότατα θα εξασφάλιζε παρουσία στο Champions League.

Οι ομάδες που ξοδεύουν τόσα χρήματα θα έπρεπε να κερδίζουν την Premier League, αλλά η αλήθεια είναι ότι αρκετές θα ξοδέψουν τεράστια ποσά για διάφορες προσθήκες και μόνο μία μπορεί να βγει στην κορυφή – Με το μεγάλο φαβορί να είναι η Manchester City.

Το να ξοδεύονται υπερβολικά ποσά μπορεί να είναι συναρπαστικό, και η Liverpool φέτος θα πρέπει να ξοδέψει περισσότερα από το συνηθισμένο για να μπορέσει να ανταγωνιστεί, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό.

Η πανέξυπνη κίνηση με την οποία οι Reds υπέγραψαν τον Alexis Mac Allister για περίπου το ένα τρίτο της τιμής του Rice δεν είναι απλώς λογική και οικονομικά συνετή, αλλά θα πρέπει επίσης να αποσύρει την πίεση και την προσοχή από τους Reds σε σχέση με την Arsenal και τους υπόλοιπους. Όσο περισσότερες μεταγραφές διαπραγματεύονται γύρω από την υπόλοιπη Premier League, τόσο πιο απίστευτη μοιάζει αυτή η συμφωνία των 45 εκατ. δολαρίων (35 εκατ. λίρες/ 41 εκατ. ευρώ).

Έξυπνες μετεγγραφικές κινήσεις από την Liverpool

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com