Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Κόκκινο»… δόκανο για τις «Αλεπούδες»!

«Κόκκινο»… δόκανο για τις «Αλεπούδες»!

Επιμέλεια: Γεωργόπουλος Νίκος

Μία Liverpool με ωραίους αυτοματισμούς και πολλές επιθετικές αρετές να εκδηλώνονται επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 της Leicester City αν και το ματς για μεγάλα διαστήματα δεν ήταν τόσο άνετο όσο δείχνει το τελικό σκορ και αυτό οφείλεται κυρίως στην αμυντική ανασφάλεια που έβγαλαν οι γηπεδούχοι για πολύ μεγάλα διαστήματα μέσα στο παιχνίδι!

Το κλίμα μπορεί να ήταν πανηγυρικό λόγω του πρώτου εντός έδρας αγώνα της χρονιάς αλλά και των εγκαινίων της νέας Main Stand η Liverpool όμως μπήκε υπνωτισμένη το πρώτο 10λεπτο χωρις όμως να βρει απέναντί της μία εξαιρετικά φουριόζα Leicester. Η ομάδα μας ευτύχησε στην πρώτη καλά οργανωμένη φάση της να προηγηθεί καθώς ο Milner έδωσε διαγώνια πάσα στο Firmino, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την κοφτή του τρίπλα αλλά και τα αργά reflex του Robert Huth πλάσαρε στην ανάπδοη γωνία τον Schmeichel και έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές,πήραν ψυχολογία και στο 30ο λεπτό σε εξαιρετική κόντρα επίθεση, κάθετη Henderson, ριψοκίνδυνο τακουνάκι Sturridge, τελείωμα Mane και 2-0! Όλα έμοιαζαν άνετα και δρομολογημένα έως το 38ο λεπτό όταν ο εξαιρετικός σε όλα έως τότε Lucas Leiva χάνει το κοντρόλ από πάσα του Mignolet  και πάνω στον πανικό του να προλάβει να του γυρίσει τη μπάλα τη στέλνει στον αμαρκάριστο Vardy που από τη μικρή περιοχή έκανε το 2-1. Λίγο μετά, από το πουθενά μία άστοχη έξοδος του Mignolet σε πλάγιο έδωσε την ευκαιρία στο Huth με κεφαλιά να σημαδέψει το δοκάρι. Το Anfield … πάγωσε και περίμενε εναγωνίως τη λήξη του ημιχρόνου που ήρθε και έφερε ανακούφιση καθώς οι παίκτες του Klopp έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα μετά το 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε  και η ανασφάλεια που έβγαζε σε στιγμές η άμυνα των γηπεδούχων άγχωνε τον κόσμο. Η λύση ήρθε στο 56 με καταπληκτικό τελείωμα του Lallana από πλάγια θέση στο παραθυράκι της εστίας μπροστά από το Kop End μετά την πάσα του Wijnaldum και αφού ο Sturridge είχε απωλέσει τεράστια ευκαιρία σε τετ-α-τετ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Πέντε λεπτά αργότερα, η άμυνα μας βρέθηκε σε ανισορροπία, ο Vardy πήρε την κάθετη, όπλισε αλλά το πολύ δυνατό του σουτ απόκρουσε ο Mignolet σε μία εξαιρετική επέμβαση. Οι πρωταθλητές άγγιξαν το δεύτερο γκολ με μία ακόμη κεφαλιά του Huth που πήγε λίγο πέρα από τον δεξιό στύλο της εστίας του Mignolet. Η Liverpool είχε σε όλο το παιχνίδι ορέξεις επιθετικά και πολύ καλές κινήσεις σε όλο το πλάτος του γηπέδου και έχασε με τη σειρά της  2 κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει με τον Henderson στο 78 να πλασάρει απελπιστικά άουτ ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι και τον Mane στο 86 να παίρνει την πάσα από το Firmino, να προσπερνά τον Morgan αλλά στην τρίπλα άνοιξε το κοντρόλ και όταν πλάσαρε ο Schmeichel είχε βγει και απέκρουσε σωτήρια. Το 4ο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν σε κόντρα επίθεση ο Mane πρόλαβε τον Schmeichel και σε 2VS2 έδωσε στον Firmino που προ κενής εστίας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ¨Reds¨. Τελικό 4-1 με πολύ μεστή εμφάνιση μεσοεπιθετικά αλλά την αμυντική ανασφάλεια, ξανά να μην περνά απαρατήρηρητη. 3 points secured όμως και οι ¨Αλεπούδες¨ πιάστηκαν στο δόκανο!!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λέιβα, Μίλνερ, Χέντερσον, Λαλάνα, Βαϊνάλντουμ (76’ Στιούαρτ), Μανέ ((90+3’ Μορένο), Στάριτζ (76’ Κουτίνιο)

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον (34’ Ερνάντεθ), Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Αμάρτεϊ, Ντρίνκγουοτερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (65’ Ουγιόα), Οκαζάκι (46’ Μουσά), Βάρντι

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com